Bursa Marmara
18 min read
2005

İznik Gezi Rehberi

Ağustos 31, 2018
6
İznik Gezi Rehberi

İznik etrafı çevrili surlarının içinde tarih kokan, sokaklarındaki çini dükkanları ile sanattan tarihe dalan, doğal güzelliklerinden gölü ile eşsiz huzuru barındırıyor. İznik Gezi Rehberi yazımızda tüm bu özelliklerin yanı sıra haftasonu alternatifi arayanların uğrak noktası. İznik Gezilecek Yerler ile birlikte bulabileceğiniz gezi rehberimizde İznik gölü kenarında bulunan Askania adlı işletmede neler yapabileceğinize dair notları da ekledik.

İznik Saat Kulesi - İznik Gezi Rehberi
İznik Saat Kulesi – İznik Gezi Rehberi

Bursa’ya bağlı olan İznik gezinizde antik dünyadan başlayan bir yolculuğa uzanıp İznik Gölü’ne bakıp seyre dalacaksınız.

İznik Hakkında

İznik’te ilk yerleşimler M.Ö. 7.Yüzyıla uzanıyor. Büyük İskender’in komutanlarından Antigonos’tan ismini alan İznik, İskender’in ölümünden sonra İskender’in komutanlarından Lysimakhos’un eline geçmiştir. İşte Lysimakhos’un eşi Nicaea’nın adı kente bu tarihten sonra verilmiş.

Anadolu’daki ilk şehirlerin kurulumunda İskender’in komutanlarının izleri vardır. Lysimakhos’un Efes’i, Antigonos’un Antigoniea’sı (Alexandria Troas) bunlardan bazılarıdır.

İznik Gezilecek Yerler

İznik ayrıca Hristiyanlık için  çok önemli bir olayı yaşamıştır. Hyristiyanlık dünyasının ilk toplantısının yapıldığı yer alan İznik’te, dünya üzerindeki 228 piskopos burada temel öğretileri oluşturmuşlar. Burada kutsal kitap İncil’in öğretileri değişmiştir ve antik döneme ait inanç sistemi de yerini Hristiyan inanç sistemine bırakmıştır.

İznik Türk tarihi bakımından da önemli eserleri barındırır. Osmanlıya başkentlik etmiş olan kent içinde Osmanlı’ya ait birçok ilk sayılabilecek eser vardır. 11.yüzyılda ilk olarak Selçuklu egemenliğine giren kent ilk haçlı seferinden sonra tekrar Bizans hakimiyetine geçse de 14. yüzyılda Osmanlı Devleti buraya hakim olmuştur.

Kentin bilinen bir diğer özelliği ise çini. Kent çarşılarında gezerken birçok çini satan dükkan ile karşılaşacaksınız.

İznik Çini Çarşısı - İznik Gezi Rehberi
İznik Çini Çarşısı – İznik Gezi Rehberi

Kahvaltı kapları, vazolar ve niceleri. Hatta kendi çininizi yapabileceğiniz atölyelerde mevcut. Buradan ayrılırken yanınızda mutlaka bir çini obje alın.

İznik Çinileri- İznik Gezi Rehberi
İznik Çinileri- İznik Gezi Rehberi

Kentin önemli bir özelliği ise gölü. Gölden tutulan yayın balığının tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca gölde kano ve tekne turu yapabilirsiniz. En güzeli de akşam gün batımını göle karşı seyretmek. Nisan aylarında gölde kano festivali düzenleniyor.

İznik Gölü- İznik Gezi Rehberi
İznik Gölü- İznik Gezi Rehberi

İznik Nerede ? Nasıl Gidilir?

İznik Bursa ilindeki İznik gölü kenarında kurulmuş tarihi bir kenttir. Orhangazi ve Gemlik Bursa’ya bağlı en yakın ilçelerdir. İznik’e ulaşım için en uygun ulaşım şekli arabadır. Çünkü İznik  etrafında görülecek yerler olduğu için araçsız buralara ulaşım mümkün görünmüyor. İstanbul’dan ulaşım aşağıdaki şekillerde sağlanabilir.

İznik Feribot Ulaşımı 

İstanbul’dan gelecekler için en iyi seçenek feribot. Yenikapı ve Pendik üzerinden İdo’nun arabalı feribotları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca toplu taşıma kullanacaklar için Yalova’da feribottan indikten sonra kalkan minibüsler ile İznik’e ulaşabilirsiniz. Her saat kalkan bir araç bulunuyor.

Feribot sonrası yolculuk ise yaklaşık olarak 60 km’dir.  Biraz yolu uzatsada Budo feribotları ile Mudanya üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz, tabi bu seçenek o taraftaki farklı rotalar ile birleşince planlanmalı.

İznik Otoyol Ulaşımı 

Diğer bir alternatif ise Osmangazi köprüsü üzerinden İznik’e ulaşmak. Biraz pahalı olan bu seçenekte köprü ve otoyol ücreti ödüyorsunuz. Orhangazi sapağından İznik yönüne direksiyon kırıyorsunuz.

İznik-İstanbul Ulaşımı, İznik Nerede, İznik Gezi Rehberi
İznik-İstanbul Ulaşımı, iznik Nerede, iznik nasıl gidilir? İznik Gezi Rehberi

İznik Otobüs Ulaşımı 

İznik yönüne  Kamil Koç otobüs firmasının  İstanbul’dan seferleri mevcut. Günde tek sefer olarak planlanmış seferler için firma sitesinden bilet sorgulayabilirsiniz. Alternatif olarak Orhangazi üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz ki sefer sayısı daha fazladır. Orhangazi’den kısa bir yolculuk ile İznik’e geçebilirsiniz.

İznik -Bursa Gemlik Ulaşımı 

Bursa ve Gemlik  yönünden gelecekler için yönünüz Yalova ve İstanbul olmalı. Gemlik geçildikten sonra otobana giriş yapmadan İznik yönüne sapıyorsunuz. Bu yol sizi birkaç köy içinden geçerek İznik’e ulaştıracaktır.

İznik – Orhangazi  Ulaşımı 

Son seçenek olarak İznik gölünde genellikle yaz aylarında çalışan feribotlar var. Orhangazi de göl yönüne hareket ettiğiniz de sabah ve akşam çalışan feribotlar ile İznik’e ulaşabilirsiniz. Çok tercih edilmediği için saatler konusunda sorun yaşabilirsiniz fakat iskele de güzel göl manzaralı fotoğraf çekebilirsiniz.

İznik Otelleri, İznik Nerede Kalınır?

İznik’te konaklama seçenekleri oteller, bungolov evler dağ evleri gibi geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Eğer bir arama motoru ile arama yapmak isterseniz bizim de sıklıkla kullandığımız arama aracı Agoda’yı kullanmanızı tavsiye deriz. Tıklayın :  İznik Otelleri 

# İznik Gölü temalı ve bir kamping tesisi arayışınız var ise Askania bu isteğinizi karşılayacaktır. Karavan’dan bunlogov ve dağ evlerine kadar farklı seçenekleri var. Yeme içme notlarında aşağıda detay paylaştık.

Konaklama İletişim Telefonu : 0532 275 16 46

İznik Askania - İznik Gezi Rehberi
Askania İznik göl kıyısında yer alıyor. İznik Gezi Rehberi
Askania iznik- İznik Gezi Rehberi
Askania iznik- İznik Gezi Rehberi

# İznik’te kamp yapmak isteyenler için ise bir kamp alanı oluşturulmuştur.İznik kent merkezine yakın alanda kamp ihtiyaçlarını karşılamak biraz sıkıntılı ama siz şu linklten yorumlara bakabilirsiniz. Konum bilgisi   

# Bir diğer kamp alanı ise Doğa Muhit Kamping. Buraya ulaşmak için ise İznik’ten Gemlik yönüne doğru gitmelisiniz. Göllüce köyüne girişte sahilde tabelasını göreceksiniz. Sadece kamping için değil kahvaltı ve yemek için de uğrayabilirsiniz. Bir aile işletmesi olan alan hem çadır hem karavan için uygun bir kamp alanıdır. İletişim : 0532 478 58 78

# Varlığını sonradan öğrendiğimiz ve bu yazıyı güncellemek istediğimiz diğer bir yer ise Çamoluk Köyü’de bulunuyor. İznik’e yaklaşık 10 km uzaklıktaki bu köydeki işletmenin adı Dikey Dünya Doğa Evi. Toplam 5 evin bulunduğu evler 2’den altı kişiliğe kadar büyüklüğe sahip. Çam ağaçları arasında bulunan tesis sessizliği arayanlar için. Eğer ben kendi çadırım ile geleceğim derseniz onun için de uygun. dikeydunya

İznik Gölü Kahvaltı – Yemek

İznik ulaşımını aracınız ile sağladı iseniz size turunuza başlamadan evvel bir kahvaltı mekanı önerebiliriz.

İznik gölü manzaralı Askania, Orhangazi içinden  İznik’e yönelirken yol üstünden tercih edebileceğiniz bir mekan. Otopark sıkıntınız bulunmuyor, kahvaltı veya yemek tercihinizi değerlendirebilir, göle karşı keyif yapabilirsiniz. Fiyatlar ortalama düzeyde. 2021 yılı için 50 TL açık büfe kahvaltı seçeneği bulunuyor. Google Konum Bilgisi  

İznik Askania neler yapılır ?

-Kahvaltı: İznik Askania’nın en güzeli bu olsa gerek. Kahvaltı ve mutluluğu yanyana bulabilirsiniz
-Yemek: Askania’da sadece kahvaltı değil balık ve et ürünlerinin çeşitleri de servis edilmektedir.
– Balık tutmak : İznik Gölü’nin hemen yanında kurulu tesiste oltalarınızı yanınızda getirmeyi unutmayın
– Dinlenme : İster hamakta, ister çimde sakinliğin tadını çıkartın.
– Yüzme : Çok tercih edilmese de yok değil. Askania’da yapılacaklardan bir tanesi.
– Hayvanat Bahçesi : Minik dostlar için minik bir hayvanat bahçesi de oluşturulmuş.
– Göl turu : Buradan rezervasyon ile tekne kiralaması yapabilir, keyifli bir tur yapabilirsiniz.
– Bisiklet : Kiralayacağınız bisiklet ile gezinti yapmak farklı bir alternatif aktivite
– Çeşitli aktiviteler : Voleybol, Masa oyunları,
– Zeytin Ürünleri : İznik ve Bursa’nın simgelerinden zeytin ürünlerini buradan alabilirsiniz.
-Konaklama : Burada çeşitlli fiyat aralıklarında geniş bir konaklama yelpazesi var. 400 TL’na Karavan’da, 700 TL’ye Bungolov’da 300 TL’te verandalı odada kalabilirsiniz. Taş evler, Dağ evleri gibi farklı seçeneler ise gecelik 3000 TL olarak fiyatlanmış.

Askania Telefon : 0534 387 2524

Askania iznik- İznik Gezi Rehberi
Askania iznik- İznik Gezi Rehberi

Eğer İstanbul’dan Ulaşım sağladıysanız İznik’e ulaşmadan bir kahvaltı mekanı daha önerebiliriz : Yelken Restaurant. Yelken Orhangazi-İznik Gölü iskelesinde bulunuyor. Konum Bilgisi 

Yelken Restaurant Orhangazi - Kahvaltı
Yelken Restaurant Orhangazi – Kahvaltı

Yelken Cafe’nin güzel yeşil bir bahçesi de bulunuyor. Hava güneşli ise burada rahat bir kahvaltı yapabilirsiniz. Menüsü ise oldukça geniş. Peynir çeşitlerinden, tatlı çeşitlerine, yumurta seçeneklerinden ( omlet,menemen,sucuklu) su böreğine ve patates kızartmasına kadar sınırsız çay eşliğinde 2019 için 30 TL fiyat belirlenmiş. İznik’e geçmeden kahvaltınızı burada yapıp geçebilirsiniz.

Yelken Rezervasyon Telefonu : 0532 383 54 45

Yelken-restoran-orhangazi iznik kahvaltı
Yelken-restoran-orhangazi iznik kahvaltı

Gelelim kahvaltı sonrası yemek seçeneklerine. İznik’te diğer öğünler için ise çarşıda bulunan Köfteci Yusuf  yerel ve misafirlerin tercihi. Çabuk yemek ve fiyat açısından tercih ediliyor ama sirkülasyon çok fazla. Çarşı içinde tercih edebileceğiniz pideci ve kebapçı tarzında yerler de var.

Ayrıca İznik merkezde Göl Kapı bölgesinden sahile ulaştığınızda birbiri ardına sıralanmış birçok restoran bulabilirsiniz. En çok dikkat çekenler ise Çamlık, Bazilica ve Rıhtım. Alternatif olarak Antigonia’da bir kahve molası verebilirsiniz.

İznik Köfteci Yusuf - İznik Yeme İçme - İznik Gezi Rehberi
İznik Köfteci Yusuf – İznik Yeme İçme – İznik Gezi Rehberi

Akşam yemeği için farklı bir öneri olarak dönüş yolunu İznik’ten Gemlik yönüne doğru yapıp (yani İstanbul’a dönecekler için) Gedelek Köyü mevkinde bulunan yerel halkın tercihi Sezgin Izgara’ya uğramanızı tavsiye ederiz. Temizlik, fiyat ve müşteri memnuniyeti olarak sizden tam puan alacağına eminiz.  Sezgin Izgara Konumu

 Mekan hakkında detaylı bilgi isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz : Sezgin Izgara

İznik Yeme İçme - İznik Gezi Rehberi
Muhtemeln en çok tercih edilen ürün soğumadan servis edilen köfteleri – İznik Yeme İçme – İznik Gezi Rehberi

Yemekleri yedik mi ? sıra geldi tatlıya. Buralara kadar gelmişken mutlaka önünden geçeceğiniz bir tatlıcı paylaşacağız. Orhangazi’de Yalova yolu üzerinde Orhan’ın Yeri isimli mekan 1998 yılından beri Duvalı Tatlı üretiyor. Tadı tavuk göğsü ve sütlacı andıran ancak çok farklı bir formüle sahip tatlının öyküsü de çok matrak. Bir gün ocağın başında farklı bir tatlı üretmek için bulunurken gelen müşteriye “dua ediyorum” diyen usta, 2004 yılında bu özel formülünü duvalı tatlı olarak tescil ettirmiş. bu özel lezzeti tatmadan dönmeyin deriz.

Orhan’ın yeri – Duvalı Tatlı

İznik Gezilecek Yerler – İznik Rehberi

İznik’te gezilecek yerleri yaklaşık olarak yarım günde görebilirsiniz. Ziyaret ettiğimiz tarihlerde gezilecek yerlerin bazıları restorasyon sürecinde olduğundan pek keyif vermese de hepsini gelmişken görmekte fayda var. İznik Gezilecek Yerler için yazıda belirtilen tüm yerleri google  harita üzerinde görebilirisiz, tıklayıp açın: İznik Gezi Haritası

İznik Gezi Haritası, İznik Gezilecek Yerler Haritası
İznik Gezi Haritası, İznik Gezilecek Yerler Haritası

İznik merkezini Ayasofya Müzesi şeklinde baz alabilirsiniz. Burada bir yerde aracınızı park ederseniz birçok noktaya rahatlıkla yürüyebilirsiniz. Zaten birçok yer Kılıçarslan Caddesi ile Atatürk Caddesi üzerindedir. Ufak bir not Ayasofya’dan göl yönünde giderseniz Çandarlıoğlu cami önünde ücretsiz bir otopark var.

İznik Ayasofya Müzesi ( Orhan Cami )

İznik’e ilk yerleşimler başladığında ibadet yeri olarak kullanılmaya başlayan Ayasofya, Roma döneminde IV.yüzyılda eski kalıntılar üzerine kilise yapılıp kullanılmıştır. Orhan Gazi tarafından fetih edilen şehirde yapı 1331 senesinde camiye çevrilmiştir. Geçirdiği yangın sonucu 1520’de Mimar Sinan tarafından onarım gören ve mimarisi değiştirilen yapı 1920 yılında Yunan askeri güçleri tarafından yakılıp yıkılmıştır.

İznik Ayasofya Müzesi - İznik Gezi Rehberi
İznik Ayasofya Müzesi – İznik Gezi Rehberi

Günümüzde 2007 yılında başlayan tadilat çalışmaları sonucunda 2011’de tekrar ibadete açılmıştır.  Cami ibadete açık olup yapı içersinde etrafını gezebilirsiniz. Yapının köşelerindeki duvarlarda tahrip olmuş olsada bazı resimler görülebilmektedir.

İznik Ayasofya Müzesi - İznik Gezi Rehberi
İznik Ayasofya Müzesi – İznik Gezi Rehberi

Burayı önemli yapan diğer bir unsur ise 7.İznik Konsili’nin burada toplanmış olmasıdır.

İznik Kent Surları – İznik Kale Kapıları

İznik kentine ait sur kalıntıları günümüze ulaşmıştır. Kente giriş yapmayı sağlayan 4 kapı bulunmaktadır. Bunlar;

✈️  Lefke Kapı, restorasyon sürecinden geçmiş, kentin gölden en uzak kapısıdır. Kılıçarslan Caddesi’nin sonundaki ana kapıdır. Surların üstüne çıkabilmeniz mümkün.

Lefke Kapı - İznik Gezi Rehberi
Lefke Kapı – İznik Gezi Rehberi

✈️  İstanbul Kapı, kentin Orhangazi yönünden geldiğinizde sizi karşılayan kapıdır. Restorasyon süreci devam etmektedir.

İstanbul Kapısı İznik - İznik Gezi Rehberi
İstanbul Kapısı İznik – İznik Gezi Rehberi

✈️  Göl Kapı, ismi var olsa da kapıdan geriye küçük bir duvar kalmıştır. Kapıdan çıkınca İznik Gölü’ne ulaşırsınız.

✈️  Yenişehir Kapı, kentin İstanbul kapısından çıktığınızda ulaştığınız son durakta sizi karşılayan kapıdır. Bu kapının durumu nispeteden İstanbul ve Göl kapı’dan daha iyi durumdadır.

İznik Kale Surları - İznik Gezi Rehberi
İznik Kale Surları – İznik Gezi Rehberi

İznik Roma Tiyatrosu

Kentin sahip olduğu önemli değerlerden birisi olarak kent merkezinde yer alıyor. Yalnız kent tarihinde birden çok kez kuşatıldığından dolayı burada kullanılan taşlar surları tamir ettirmek için kullanılırken ayrıca mezarlık olarak kullanılmış. Bu işlemlerde restorasyon sürecini oldukça uzatmış. Şu anda tiyatro kapalı ve ziyaret edilemiyor. Etrafı koruma altına alınmış. Ne zaman ziyarete açılacağı konusunda net bir bilgi yok.

İznik roma tiyatrosu - İznik Gezi Rehberi
İznik roma tiyatrosu – İznik Gezi Rehberi

İznik Senato Sarayı

İsmi saray olsada burada saraydan geriye bir şey kalmamış. Bir kısmı sular altında kalan yer yaz aylarında suların azalması ile daha net görünmektedir. Burada Bizans’ın Hristiyanlığı kabul ettiği söylenmektedir.

İznik Müzesi

2018 Ağustos ayında tadilat sürecinde olan ve ziyarete kapalı olan müzedir. Ziyarete açıldığında kente ait birçok tarihi esere evsahipliği yapacaktır. İznik Müzesi’nin olduğu bina 1.Murat’ın annesi Nilüfer Hatun adına imarethane (aşevi) olarak inşa edilmiş.

İznik Müzesi – İznik Gezi Rehberi

Müze Bahçesine baktığınızda lahit mezarlar, heykeller gibi  birçok tarihi ögeyi canlı olarak görebiliyorusunuz. Benzer lahitleri Ayasofya’nın bahçesinde de görebilirsiniz. Üzerinde işlenmiş yazıları bile hala duruyor. Bazen neden yurtdışında bu kadar çok tarihi eserimiz var dedirten sorunun cevabını İznik’i gezerken görebiliyorsunuz.

İznik Süleymanpaşa Medresesi

13.yüzyıl Osmanlı eseri yapı 2018 Ağustos’unda tadilatta olduğu bilgisini vermiş olalım. Orhan Gazi’nin büyük oğlu Sülayman için yaptırılmıştır.

Süleymanpaşa Medresesi  – İznik Gezi Rehberi

İznik Hamamları

✈️  İsmail Bey Hamamı; tam yapım tarihi bilinmemek ile birlikte 14. yüzyıldan kalmış olduğu fikri ağır basar. Ziyarete kapalı olan yapının etrafı çevrilmiş ve restorasyonda olduğu anlaşılsada herhangi bir çalışma olduğuna dair bir işaret göremedik.

İznik İsmail Bey Hamamı – İznik Gezi Rehberi

✈️  Sultan Hamam; Buradan eski Roma yolu geçermiş, şimdiler de kültür faaliyetleri düzenlenen bir yer olarak ön plana çıkar. Yan tarafında da bir çini çarşısı bulunur.

✈️  2.Murat Hamamı; 15.yüzyıldan kalma hamamın diğer adı da Hacı Hamza Hamamı’dır. Halen faaliyette olan hamam pazartesi ve perşembe günleri kadınlara hizmet vermektedir. Yan tarafında ise tarihi eski çini atölyelerine ait kalıntıları görebilirsiniz.

2.Murat Hamamı İznik – İznik Gezi Rehberi

Bunlar ile birlikte kent içinde başka hamam ve kalıntıları var. Artık restore edilir veya edilmez bilinmez ama İznik’te yapılacak çok iş var.

İznik  Türbeler & Camiler

Kırgızlar Türbesi

Anadolu Selçuklu Devleti’ne 11.yüzyılda yardımcı olarak kentin ele geçirilmesinde etkili olan Kırgızlar’a bir teşekkür lütufunda bulunarak Orhan Gazi tarafından 14. yüzyılda yaptırılmıştır.Yenişehir kapısına yakın bir noktada bulunan yapıyı görebilirsiniz.

Sarı Saltuk Türbesi

Sarı Saltuk ile ilgili bilgiler çok karmaşıktır. Öyle ki onun adına Mostar Balagaj’da bir tekkede rastlarken Anadolu’da başka bir yerde de rastlayabiliyoruz. Bilinen Sarı Saltuk’un İslamiyeti yayan kişiler arasında önemli bir yere sahip olduğu. Lefke Kapı’dan çıktığınızda kısa bir yürüyüş ile görebilirsiniz.

Eşrefoğlu Rumi Türbesi

Burası Kılıçlarslan caddesi üzerinden Özbek Cami’nin ön tarafında yer alır. Eşrefiye Dergahı’nın kurucusu olan Rumi, yan tarafında cami ve camiden bağımsız bir minare bulunur. Restorasyonu tamamlanmış cami ziyarete ve ibadete açıktır.

Eşrefoğlu rumi İznik – İznik Gezi Rehberi

Özbek Cami

Kılıçarslan caddesi üzerindeki en eski cami olarak kayıt edilmiştir. Yapım tarihi 1334 olup Hacı Özbek tarafından yaptırılmıştır.

Özbek Cami İznik – İznik Gezi Rehberi

Bununla beraber 1418’de vefaat eden ilk Türkçe ilmihali çalışması yapan Şeyh Kutbiddin ve oğlunun türbesi, minaresi çini ile kaplanmış İznik müzesi karşısındaki Yeşil Cami, 14 yüzyılda yapılmış ve restorasyonda olan Mahmut Çelebi Cami,görülecek diğer yerlerdir.

Şeyh Kutbiddin iznik – İznik Gezi Rehberi
İznik Yeşil Cami – İznik Gezi Rehberi

İznik Yakın Yerler

Elbeyli Köyü yolu üzerinde görülecek yerler  arasında yer alan Merdivenli Kaya, Anıt Ağaç, Yeraltı Mezarı ve Dikilitaş diğer ziyaret edilecek yerler arasındadır.

✈️  Dikilitaş bir anıt olarak inşa edilen 1. yüzyıla ait 5 sırataştan oluşur. İznik kapılarını inşa ettiren Cassius Philiscus adına yaptırılmıştır.

✈️  Anıt Ağaç ise Elbeyli köyü yol üstünde tabelaların yönlendirdiği bir alanda karşımıza çıkar. Tam yaşı bilinemese de heybeti ile şaşırtıyor. Maalesef insanımız tarafından değer görmemiş ki etrafında çöpler bırakılmış, ateş yakılmış. Üzücü

Anıt Ağaç iznik – İznik Gezi Rehberi

✈️  Merdivenli Kaya; Sanırım adından başka bilgi bulunmayan merdivenli bir kaya oluşumu. Yol üstünde görebilirsiniz.

İznik Merdivenli kaya – İznik Gezi Rehberi

✈️  İznik Yeraltı Mezarı; ciddi bir restorasyon süreci bekleyen bir yer. Çok büyük beklenti ile gitmeyin.

✈️  Orhangazi tarafında belediyenin düzenlemesini yaptığı ve işlettiği Nadır Sosyal Tesisleri var. Burada etrafı orman ile çevrili küçük çocukların oyun oynayabileceği park, at sürebileceği küçük bir parkur, semaverde çay söyleyebileceğiniz bir işletme ile mesire alanları var. Nadır Sosyal Tesisleri Konumu

✈️  Belki son olarak turşu köyü Gedelek’i tavsiye edebiliriz. Gedelek’te üretilen turşular Türkiye’nin dört bir tarafına yayılır, dolayısı ile buradan dönerken yanınıza turşu alabilirsiniz. Gedelek’te görmeniz gereken ilk güzellik ise Pınarbaşı adı verilen mesire alanı. Burada doğal bir kaynak suyu var, kaynağını gözleriniz ile görebiliyorsunuz. Hemen yanında 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi bir Çınar. Gedelek Pınar Başı Konumu

Bağlantılı diğer Bursa yazılarımız:

Cumalıkızık Gezi Rehberi 
Trilye Gezi Notları
Yalova Gezilecek Yerler
Sezgin Izgara

İznik’ten sevgiler – İznik Gezi Rehberi

CengizSelcuk.com’ u Takip Edin :

Abonelik Formu :

About Author
Cengiz Selçuk

Kim Evliya Çelebi olmak istemez ki. Gönlünce oku, istediğin gibi gez. Aklına geleni hemen gerçekleşir, Neden mi ? Çünkü Hayat çok kısa ve zaman çok az. Hadi Acele Et!

View All Articles
Check latest article from this author !
Tuhaf Yer isimleri

Tuhaf Yer isimleri

Ağustos 9, 2024
Kuzguncuk Notları : Kuzguncuk’ta Gezilecek Yerler
Amasra Gezi Rehberi

Amasra Gezi Rehberi

Haziran 18, 2024
Previous Post

Next Post

6 Comments

  • ma che bella commistione di antico romano, bizantino e ottomano: ho appena letto il calendario delle vostre festività in Turchia, ragazzi vi invidio! Saluti dall’Italia

    ama antik Roma, Bizans ve Osmanlı’nın güzel bir karışımı: Türkiye’de tatilinizin takvimini okudum, çocuklar sizi kıskanıyorum! İtalya’dan selamlar

  • Gerek teferruatlı bilgileriyle gerekse de harika fotoğraflarıyla çok kapsamlı bir İznik Rehberi olmuş. Ellerinize sağlık 🙌

  • Muşkule de Sarı kaya, Göllüce de la cabbana kamp alanı var. Ayrıca iznik İskender den de önce tasarlanmış muhteşem bir şehir planına sahiptir sur içindeki kentte dört ana kapıyı bağlayan yollar ve tüm ara yolar birbirini doksan derece kesecek şekilde planlanmıştır. Sonradan değiştirilen yeni açılan yollar haricinde mevcut sistemde yerleşim yerleri kare ve dikdörtgen şeklinde parsellenmistir. Bunları eklemek istedim.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Related Posts